zdrowe paluszki makowo- sezamowe

0 (0 ocen)

Dużo zdrowsza i mniej tucząca alternatywa dla słonych paluszków. Idealnie chrupiące. Stworzone również dla pań na dukanie. I nie sugerować sie zdjęciem bo z tej porcji wychodzi ich 3 razy tyle :)

Składniki:

  • 6 łyżek otrębów
    1 płaska łyżka serka homogenizowanego naturalnego
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka mąki kukurydzianej lub skrobi
    pół łyżeczki soli
    1 łyżeczka sezamu
    1 łyżeczka maku
    1 łyżeczka lnu
    szczypta kminku

Zdrowe paluszki makowo- sezamowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko wymieszać i odstawić na 10minut.
  • 2. z masy rolować cienkie paluszki(im cieńsze tym lepiej) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Piec w temp 180 stopni do czasu aż po dotknięciu palcem będą twarde. Studzić w zamkniętym piekarniku aby się lepiej dosuszyły i były bardziej chrupiące.

Porady

Radość z chrupania ich jest bezcenna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy