Sezamowe paluszki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Doskonała przekąska na karnawałowe spotkania. Podana z pitą i dipem może też służyć za obiad.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś kurczaka: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 3 łyżki
    - sezam: 3 łyżki
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - przyprawa cajun: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sezamowe paluszki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w 2 cm paski. Przyprawić przyprawą cajun, solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku. Sezam i bułkę tartą wymieszać. Obtoczyć w panierce kurczaka. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować