Zawijana przekąska

0 (0 ocen)

szybka i smaczna przekąska, na ciepło lub na zimno

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    4 plasterki polędwicy sopockiej
    mały kawałeczek papryki czerwonej
    2 łyżki śmietany
    kawałek cebuli
    4 łyżki startego żółtego sera
    ostra papryka w proszku
    zioła prowansalskie, bazylia
    żółtka do posmarowania

Zawijana przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę, paprykę i cebulę drobno siekamy. Dodajemy ser oraz śmietanę, przyprawiamy. Rozkładamy ciasto, rozsmarowujemy nadzienie, zwijamy z obu dłuższych boków do środka, kroimy w ok. 2 cm paski, smarujemy żółtkiem, układamy na blasze. Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy