Zapiekany pasztet kukurydziany

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Dla osób lubiących miłą odmianę bez mięsa. Moja rodzina była zachwycona jak pierwszy raz go podałam. Smaczny na ciepło jak i na zimno, do obiadu i na kanapki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 szklanki płatków kukurydzianych
    1 szklanka orzechów włoskich
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    1/4 szklanki oleju
    cebula
    paczka zupy grzybowej
    1/2 kg pieczarkow

Zapiekany pasztet kukurydziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę podsmazamy i czekamy aż ostygna. Płatki kukurydzianej i orzechy mielimy (najlepiej w maszynce do mięsa). Przekladamy do miski i dodajemy mleko , pieczarki i cebulę. Wszystko miksujemy mikserem aby się dobrze wymieszali. Dodajemy jajka (surowe), cały czas mieszając olej i zupę grzybowa (w proszku). Doprawiamy pieprzem i solą. Przelewamy do naczynia zaroodpornego i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w 160°-170°

Porady

Każdy może użyć przypraw według własnych potrzeb.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy