Zapiekanka ze schabem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Delikatny smak topionego camembert oraz lekko słonej cebuli, schabu i ciasta francuskiego nadaje potrawie niepowtarzalny i oryginalny smak. Idealne danie na obiad.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu bez kości
    1 rulonik ciasta francuskiego
    2 cebule
    3 łyżki margaryny
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    120g sera camembert

Zapiekanka ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę posiekaj, przeszklij na margarynie, dopraw do smaku przyprawą uniwersalną oraz pieprzem
  • 2. camembert pokrój na 6 plastrów
  • 3. ciasto francuskie pokrój na trzy części - krój wzdłuż krótszego boku
  • przygotowanie zapiekanki ze schabem 4. na każdej z części ciasta francuskiego układaj plaster schabu, cebulę i dwa plastry camembert
  • 5. zaklej ciasto jak na pieroga, zrób u góry niewielki otwór, aby para miała gdzie wyparować
  • 6. piecz zapiekanki we wcześniej nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut

Komentarze

Podobne przepisy