Zapiekanka leśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy i kroimy
w piórka. Papryki myjemy,
osuszamy, przekrawamy
i usuwamy gniazda nasienne.
Miąższ kroimy
w krótkie paski.
2.Paprykę i cebulę
szklimy na rozgrzanym
oleju. Wkładamy
grzyby i dusimy
kilka minut. Dodajemy
pomidory
wraz z zalewą,
mieszamy. Smażymy
kilka minut na małym ogniu. Doprawiamy solą,
pieprzem, słodką i ostrą
papryką (potrawa powinna być
pikantna). Jajka rozkłócamy
i mieszamy z warzywami.
3.Zawartość patelni przekładamy
do naczynia żaroodpornego.
Posypujemy startym
serem. Zapiekamy ok. 20 minut
w piekarniku rozgrzanym
do temperatury 180 °C.
Komentarze