Z masą i galaretką.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne ciasto, można je upiec na specjalne okazje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    6 łyżek mąki
    6 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    2 szklanki mleka
    2 budynie śmietankowe
    5 żółtek
    2 łyżki cukru
    1 kostka masła
    2 opakowania galaretki.

Z masą i galaretką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka oddzielić od żółtek, ubić mikserem na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Dalej ubijając dodawać po kolei żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta.
  • 2. Masa:
    Żółtka, budyń, mleko i cukier roztrzepać trzepaczką i ugotować masę budyniową ciągle mieszając. w misce rozetrzeć masło, dodać budyń i kieliszek spirytusu.
  • 3. Galaretka:
    zrobić tak jak na opakowaniu.
  • 4. Przełożenie:
    biszkopt-masa-galaretka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy