Ciasto z masą kokosową i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić na sztywno białka z cukrem. Następnie wymieszać z żółtkami, mąką, proszkiem i kakao. Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy. Piec w wysokiej temperaturze ok. 20 min.
2.Przygotować galaretę i odstawić by ostygła i stężała.
3.Mleko z cukrem zagotować, wyspać wiórki kokosowe i gotować, mieszając do czasu aż powstanie gęsta masa. Wystudzić. Utrzeć masło, dodać masę wiórkową oraz pianę.
4.Masę wyłożyć na ostudzone ciasto, odstawić w chłodne miejsce. Gdy masa zastygnie przykryć ją krupnącą galaretką. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Porady
Lepiej użyć dwóch galaretek ja dałam jedna i na taką blachę było jej skąpo. W okresie letnim można dodać ulubione owoce i dopiero zalać galaretką.
Komentarze