Z gotowanych warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka doskonale pasuje do wszelkich potraw z grilla. Jej smak można odrobinę urozmaicić, dodając marynowane pieczarki.

Składniki:

  • ● 40 dag kalafiora
    ● 40 dag brokuła
    ● 20 dag małych marchewek
    ● 30 dag zielonej fasolki szparagowej
    ● 3 jajka
    ● 2 kiszone ogórki
    ● 3 łyżki majonezu
    ● po 1/2 puszki kukurydzy i groszku
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier

Z gotowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora i brokuła gotujemy
    oddzielnie al dente w osolonej
    wodzie. Marchewki obieramy,
    myjemy i gotujemy
    z łyżeczką soli i cukru. Odcedzamy.
    Fasolkę gotujemy,
    odcedzamy. Ogórki kroimy
    w cienkie plastry. Jajka gotujemy
    na twardo, obieramy, kroimy
    w plastry. Groszek i kukurydzę
    osączamy.
  • 2. Na półmisku układamy warzywa
    i jajka (ewent. możemy
    posmarować każdą warstwę
    majonezem). Na środek wykładamy
    groszek wymieszany
    z kukurydzą i majonezem. Oprószamy
    pieprzem. Chłodzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy