Z ananasami i delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: oddzielić żółtka od białek, białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać po jednym żółtku dalej ubijając. Mąkę przesiać z proszkiem, dodać do masy jajecznej,delikatnie połączyć. Na końcu dodać olej i lekko wymieszać. Piec ok. 20 min.
2.Masa: odcedzamy ananasy z syropu. Syrop uzupełniamy wodą by było 2 szklanki płynu, odlewamy ok. 3/4 szklanki, mieszamy z budyniami, resztę płynu z cukrem doprowadzamy do wrzenia i łączymy z mieszaniną budyniową. Powstały budyń studzimy. Masło ucieramy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, na końcu dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę
Na wystudzony biszkopt nakładamy masę. na masie układamy delicje a pomiędzy delicjami połówki plastrów ananasa. Zalewamy galaretkami rozpuszczonymi w 2,5 szklankach wody.
Komentarze