Włoskie caprese

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyśmienicie smakuje z pieczoną i chrupiącą bagietką.

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję;
    1 pomidor
    1 kulka mozzarelli
    2-3 czarne oliwki
    kilka listków świeżej bazylii
    sól
    pieprz

    DO POLANIA
    2 łyżki oliwy z oliwek
    kilka kropel octu balsamicznego
    szczypta suszonej bazylii

Włoskie caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora i ser pokroić w plastry a następnie ułożyć na przemian na talerzu lub półmisku. Doprawić solą i pieprzem. Na wierchu poukładać listki świeżej bazylii o raz pokrojone oliwki. Składniki na sos wymieszać ze sobą i polać sałatkę po wierzchu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2014

Komentarze

Podobne przepisy