Wiosenne jajka z rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Takie jajka możemy przygotować na Wielkanocny stół.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    2-3 łyżki majonezu
    sól,pieprz
    rzeżucha

Wiosenne jajka z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać.Przekroić na pół,wyjąć żółtka.
  • Farsz. 2. Żółtka utrzeć z majonezem,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Rzeżuchę pokroić i dodać do żółtek,wymieszać.
  • Gotowe jajka. 3. Połówki jajek napełniać przygotowanym farszem,dekorować rzeżuchą.

Porady

Do jajek używamy dowolną ilość rzeżuchy.Podajemy ze świeżym pieczywem.Możemy ugotować dowolną ilość jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy