Zabielana zupa z sałatą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Lekka, ciekawa w smaku i bardzo wiosenna

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5l bulionu drobiowego
    1 duża główka sałaty masłowej
    1 łyżka klarowanego masła
    1 cebula ze szczypiorkiem
    3 łyżki śmietany
    Sól, pieprz
    1 ząbek czosnku
    4 jaja ugotowane na twardo
    koperek

Zabielana zupa z sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę dokładnie opłukać, drobno pokroić. Do gotującego się bulionu dodać sałatę, gotować 5 minut.
    Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać do zupy, doprawić do smaku. Śmietanę rozmieszać z odrobiną zupy, by się zahartowała, wlać do garnka.
    Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2015

Komentarze

Podobne przepisy