Winny gulasz ziemniaczany

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo sycące danie o wykwintnym aromacie.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g schabu
    5 ziemniaków
    4 cebule
    250 ml wina wytrawnego
    125 ml wody
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    pieprz czarny mielony
    sól ziołowa
    papryka mielona słodka
    pieprz Cayenne

Winny gulasz ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • winny gulasz ziemniaczany 1. 1.Pokroić schab w mniejszą kostkę – wymieszać ze wszystkimi przyprawami /pieprz czarny i Cayenne dodać w zależności od upodobań, co do ostrości potraw/.
    2.Ziemniaki pokroić w łódki i obgotować w osolonej wodzie.
    3.Cebulę pokroić w drobną kostkę.
    4.Mięso lekko podsmażyć na patelni. Wrzucić do garnka wraz z cebulą i podsmażyć do miękkości cebuli.
    5.Mięso i cebulę podlać wodą i chwilę poddusić – dodać obgotowane ziemniaki, wino i koncentrat.
    6.Dusić około 45 minut – często mieszając.

Komentarze

Podobne przepisy