Wiejska bagietka z kiełbasą, cebulą, pieczarkami, fasolką i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić na małe kawałki. Zasypać przyprawą grill ziołowy. Cebulę pokroić w półplastry. Podsmażyć na oleju , by zmniejszyła objętość. Dobrze posolić. Dodać kiełbasę, wymieszać. Smażyć pod przykryciem ok 20min. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Wsypać . Dusić pod przykryciem , mieszając co jakiś czas. Gdy woda odparuje dodać przekrojoną na pół fasolkę szparagową, odcinając wcześniej jej końce. Kapustę przekroić na pół i pokroić w paski. Wsypać . Posolić do smaku. Gdy danie zmniejszy objętość przyprawić staropolską do kurczaka. Mieszać co jakiś czas trzymając pod przykryciem. Gdy wszystko zmięknie, a woda całkowicie odparuje, farsz na bagietki/bułeczki jest gotowy. Wystarczy tylko nałożyć na pieczywo
Komentarze