Wątróbka z piekła

0 (0 ocen)

Danie powstało dla mojego męża - miłośnika ostrych smaków. Pytając się jak smakowało , usłyszałam : " To ma moc " :)))

Składniki:

  • 350 g wątróbki drobiowej
    3 duże cebule
    1 papryczka chili
    1/4 łyżeczki posiekanej papryczki habanero
    2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
    olej i masło

Wątróbka z piekła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplasterki
  • 2. Z papryczki chilli usuń gniada nasienne, papryczkę drobno posiekaj
  • 3. Ostrą i slodką paprykę wymieszaj ze sobą.
    Wątróbkę opłucz, pozbądź się żyłek itd.
  • 4. Na 2 łyżkach masła podsmaż cebulę(ok 10 min) i dodaj posiekane papryki. Dodaj 2 łyżki oleju
  • 5. Wątróbkę obtocz w paprykach, i wrzuć do cebuli, smaż ok 10-15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy