Wątróbka z jabłkiem i cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wychowuję rocznego synka Antosia. Popularne potrawy staram się trochę zmieniać.

Składniki:

  • ● 1/2 kg wątróbki drobiowej
    ● jabłko
    ● 2 cebule
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● kilka gałązek natki pietruszki

Wątróbka z jabłkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy, usuwamy błony i osuszamy na papierowym ręczniku.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Oprószamy przyprawa uniwersalna. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wkładamy wątróbkę. Smażymy z obu stron, aż zmięknie i nie będzie wypływał z niej sok. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki (gniazda nasienne usuwamy). Dodajemy do wątróbki. Delikatnie mieszając, smażymy na małym ogniu 3 minuty.
  • 4. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Posypujemy wątróbkę. Podajemy z gotowanymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy