Wątróbka z cebulą i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Wątróbka z cebulą i jabłkiem

  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka z kurczaka: 1 kilogram
    - cebula: 4 sztuki
    - sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - majeranek: 1 łyżka
    - bazylia: 1 łyżka
    - jabłka: 2 sztuki
    - mąka: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.
  • 2. Usmażyć na margarynie.
  • 3. Cebule obrać, pokroić w piórka.
  • 4. Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać wątróbkę pokrojone w grubą kostkę jabłka i dusić 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować