wariacja ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

bardzo lubię szpinak i to jest moja wariacja na ten temat :)

  • 50 min

Składniki:

  • pół opakowania makaronu rurki
    1 filet z kurczaka
    20 dkg sera zółtego
    opakowanie szpinaku mrożonego
    wegeta
    cebula
    3 łyżki mąki
    3 łyżki masła
    2 szklanki mleka

Wariacja ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tak przygotowana zapiekankę wkładamy do piekarnika 1. makaron ugatowac al dente , filet pokroić w kostkę , doprawic wegetą i usmazyc na oleju , szpinak rozmorozić , przełozyc do garnka , dusic z cebulka pokrojona w kostkę , następnie zrobic sos beszamelowy . rozpuscic maslo i wsypac mąkę gdy masło zacznie wrzeć i do tego wlac mleko , doprawic mozna solą , pieprzem .
    następnie wysmarowac spód naczynia żaroodpornego maslem i ukladamy na przemian makaron kurczak , szpinak i sos beszamelowy , na koncy posypać tartym serem i wstawic na 25 minut do piekarnika

Porady

do szpinaku mozna wczesniej podsmazyc cebule i czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy