Walentynkowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Te ciasteczka są dziecinnie proste, a można z nich tworzyć rozmaite kształty.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g margaryny
    2 szklanki mąki
    0,5 szklanki piwa
    powidła lub dżem

Walentynkowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zamrozić i zetrzeć na tarce. Z podanych składników urobić ciasto. Następnie wsadzić na ok. 1 godzinę do zamrażarki. Wyjmujemy i rozwałkowujemy ciasto nie za cienko i wykrawamy foremką serduszka. Nakładamy powidła lub dżem na serduszko a drugim przykrywamy i sklejamy. Układamy na wysmarowanej margaryną blaszce i pieczemy, aż się zarumienią. Na końcu możemy polać lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy