Tymiankowy halibut

0 (0 ocen)

Polecam wszystkim smakoszom ryb bo halibut smakuje wyśmienicie :-)

Składniki:

  • 350g fileta z halibuta
    2 -3 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku
    sok z dwóch plastrów cytryny
    sól morska i pieprz kolorowy świeżo mielony wg.uznania
    masło do wysmarowania blaszki

Tymiankowy halibut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dzielimy na cztery równe części i przekładamy do blaszki wysmarowanej masłem.
    Porcje ryb kropimy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy i posypujemy tymiankiem.
    Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C (grzanie góra) 20 minut i gotowe.
    Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami . . .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy