Tymiankowe klopsiki z piekarnika

0 (0 ocen)

Pachnące tymiankiem drobiowe klopsiki.Przepyszne na obiad. Możesz przygotować do nich dowolny sos - pomidorowy lub pieczarkowy.

Składniki:

  • Składniki : (około 10szt)

    3 pojedyncze filety z kurczaka
    sól
    pieprz
    garść świeżego tymianku
    1 mała bułka namoczona w mleku
    1/2 papryczki chilli
    oliwa

Tymiankowe klopsiki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukaj i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki i zmiel wraz z bułką. Do mięsa dodaj pokrojoną papryczkę chilli oraz posiekany tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dłonie posmaruj oliwą i uformuj niewielkie klopsiki. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryj folią i piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy