Tymbaliki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję od niedawna,ale już mam kilka swoich popisowych potraw. Pichcenie doskonale mnie relaksuje.

Składniki:

  • ● 6 jajek ugotowanych na
    twardo
    ● 8 plastrów szynki
    ● łyżka majonezu
    ● łyżeczka chrzanu
    ● 4 łyżeczki żelatyny
    ● sól
    ● pieprz
    ● 400 ml bulionu
    ● ogórek konserwowy i cebula do dekoracji

Tymbaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy w kostkę,
    mieszamy z chrzanem i majonezem.
    Doprawiamy
  • 2. Żelatynę rozpuszczamy
    w 1/2 szkl. wody i wlewamy
    do gotującego się bulionu.
    Mieszamy. Studzimy i przecedzamy
    przez gazę
  • 3. Na plastry szynki nakładamy
    masę jajeczną i zwijamy
    roladki. Układamy na półmisku.
    Dekorujemy ogórkiem
    i cebulą. Zalewamy żelatyną

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy