Tuńczykowa fantazja

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię udoskonalać tradycyjne dania, jak i eksperymentować. Dużą frajdę sprawia mi widok uśmiechniętych twarzy moich bliskich po smacznym posiłku.

Składniki:

  • ● puszka tuńczyka
    ● puszka kukurydzy
    ● 2 czerwone cebule
    ● kapusta pekińska
    ● 2 pomidory
    ● duży ogórek
    ● 1 op. sosu greckiego

Tuńczykowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy. Pomidory i ogórka myjemy, obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebule obieramy i też kroimy w kostkę.
  • 2. Tuńczyka i kukurydzę osączamy z zalewy. Dodajemy do kapusty pekińskiej i pozostałych warzyw, mieszamy.
  • 3. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wlewamy do sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie wstawiamy do lodówki, aby sałatka się przemacerowała.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Komentarze

Podobne przepisy