Ponownie truskawki na wytrawnie. Tym razem z dodatkiem czarnego pieprzu. Można tez zrobić je na ciepło. Ponieważ są upały ja podaję je jako dodatek do lodów. Ciekawi smaku? Spróbujcie!
20 min
Składniki:
* szklanka truskawek
*pół łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu - można całe ziarenka rozgnieść w moździerzu
* kilka lisków świeżej bazylii lub mięty
* szczypta soli do smaku
* łyżeczka cukru do smaku
* sos balsamiczny
Truskawki z czarnym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki posłodzić. Odstawić na chwilę, aż lekko puszczą sok. Zioła drobno posiekać, dodać do truskawek. Przyprawić solą, pieprzem i sosem balsamicznym. Jeśli robimy w wersji na ciepło to wszystkie składniki poza ziołami dodajemy na patelnię, lekko podlewamy wodą i dusimy do połączenia składników.
Komentarze