Truskawki z czarnym pieprzem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ponownie truskawki na wytrawnie. Tym razem z dodatkiem czarnego pieprzu. Można tez zrobić je na ciepło. Ponieważ są upały ja podaję je jako dodatek do lodów. Ciekawi smaku? Spróbujcie!

  • 20 min

Składniki:

  • * szklanka truskawek
    *pół łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu - można całe ziarenka rozgnieść w moździerzu
    * kilka lisków świeżej bazylii lub mięty
    * szczypta soli do smaku
    * łyżeczka cukru do smaku
    * sos balsamiczny

Truskawki z czarnym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki posłodzić. Odstawić na chwilę, aż lekko puszczą sok. Zioła drobno posiekać, dodać do truskawek. Przyprawić solą, pieprzem i sosem balsamicznym. Jeśli robimy w wersji na ciepło to wszystkie składniki poza ziołami dodajemy na patelnię, lekko podlewamy wodą i dusimy do połączenia składników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy