Przepyszny pomysł na inny sposobu podania truskawek. Niestety nie posiadam zdjęcia, ale jak tylko pojawią się truskaweczki w ogródku to zrobię i na pewno dodam.
15 min
Składniki:
-400ml jogurtu
-opakowanie galaretki o smaku truskawkowym
-40 dag truskawek
-szklanka wrzącej wody
Truskawki w kremie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. W szklance wrzącej wody rozpuszczamy całą galaretkę, bardzo delikatnie mieszając. Odstawiamy do lekkiego wychłodzenia.
2.Jogurt ubijamy, a gdy się spieni bardzo powoli wlewamy schłodzoną galaretkę. Całość ubijamy, aż powstanie jednolita puszysta masa, która od razu wlewamy do pucharków.
3. Na masę układamy truskawki do góry czubkami i odstawiamy do schłodzenia.
4. Podajemy z porcją bitej śmietany i sosem czekoladowym.
Komentarze