Tort Raffaello

0 (0 ocen)

Przepyszny tort. Idealny na wszelkie okazje.

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 6 jajek
    - 15 łyżek mąki
    - 15łyżek cukru

    Masa:
    - 200g wiórek kokosowych
    - 2 śnieżki
    - 1 paczka płatków migdałowych (100g)
    - 1/2l śmietany 30%
    - 2 białe czekolady

    Dodatkowo:
    - wiórki i czekolada do ozdoby

Tort raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt.
  • 2. Czekoladę rozpuścić i ostudzić. W drugim naczyniu ubić śnieżkę ze śmietaną, dodając 200g wiórek kokosowych i paczkę migdałów.
    Do masy wlać schłodzoną czekoladę. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • 3. Biszkopt przekroić na 2 części. Nasączyć ponczem(woda+cukier+alkohol).
  • 4. Biszkopt przełożyć masą. Posmarować nią także zewnętrzne strony. Całość posypać wiórkami kokosowymi. Można ozdobić także startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy