Tarta z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na maśle. Papryczkę chili pokroić, można usunąć z środka pestki, aby była mniej ostra. Ser zatrzeć na tarce. Do miski wbijamy jaja, roztrzepujemy widelcem, dodajemy śmietanę ,starty żółty ser, 2 łyżeczki sosu sojowego , pieprz i łyżeczkę papryki słodkiej w proszku. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Schłodzone ciasto francuskie delikatnie rozwałkujemy, aż będzie cienkie. Formę do tarty smarujemy masłem, wykładamy ciastem, które dokładnie dociskamy do dna i brzegów formy. Usuwamy wystające brzegi ciasta. Na cieście rozkładamy łososia, wsypujemy pieczarki i papryczkę chili. Zalewamy mieszanką jajeczną. Pieczemy około 30 min w temperaturze 180 stopni.
Komentarze