TARTA SZPINAKOWA ZE SZPARAGAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min

Rozpływa się w ustach a smak jest niebiański.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 op.ciasta francuskiego
    30dag.szpinaku
    kilka obranych i ugotowanych szparagów
    3 jaja
    200ml.śmietany
    gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
    10-15dag.startego żółtego sera
    sól i pieprz

Tarta szpinakowa ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danuta rozmys 1. Ciasto francuskie rozmrażamy.Wycinamy koło wielkości naszej formy do tarty.Zresztek ciasta wykrawamy paseczki do dekoracji.Nakłuwamy ciasto jeden obok drugiego-widelcem.Układamy ładnie ugotowane szparagi.Przygotowujemy sos do zalania-śmietanę jaja i ser żółty roztrzepujemy trzepaczką,dodajemy gałkę muszkatołową ,sól i pieprz,szpina k rozdrobniony i wylewamy na szparagi.Przystrajamy cienkimi paseczkami z ciasta i zapiekamy w w 180st-200st.przez 30min.

Porady

Szpinaku dać nie za dużo aby ciasto nie było ciężkie..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy