1 op.ciasta francuskiego
30dag.szpinaku
kilka obranych i ugotowanych szparagów
3 jaja
200ml.śmietany
gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
10-15dag.startego żółtego sera
sól i pieprz
Tarta szpinakowa ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozmrażamy.Wycinamy koło wielkości naszej formy do tarty.Zresztek ciasta wykrawamy paseczki do dekoracji.Nakłuwamy ciasto jeden obok drugiego-widelcem.Układamy ładnie ugotowane szparagi.Przygotowujemy sos do zalania-śmietanę jaja i ser żółty roztrzepujemy trzepaczką,dodajemy gałkę muszkatołową ,sól i pieprz,szpina k rozdrobniony i wylewamy na szparagi.Przystrajamy cienkimi paseczkami z ciasta i zapiekamy w w 180st-200st.przez 30min.
Porady
Szpinaku dać nie za dużo aby ciasto nie było ciężkie..
Komentarze