tarta spaghetti

0 (0 ocen)

Spaghetti w nowej odsłonie.

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
    400 g mięsa mielonego z łopatki
    pół opakowania kukurydzy konserwowej
    cebula
    3 łyżki tartej goudy
    kilka pieczarek
    odrobina keczupu
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    koperek

Tarta spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzony układamy na dnie natłuszczonej tortownicy.(Zostawiamy trochę makaronu do dekoracji) Posypujemy serem.
    Mięso smażymy wraz z cebulką posiekaną w kosteczkę i pieczarkami przepołowionymi. Dosypujemy kukurydzę, Całość doprawiamy i przekładamy do formy. Polewamy keczupem, układamy resztę klusek. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. Posypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy