Tarta - śliwka w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo dobre jest połączenie śliwki z czekoladą i taka właśnie jest ta tarta.

  • 45 min

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
    120 g masła
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżka kakao
    3 łyżki cukru
    jajko

    budyń czekoladowy
    300 g powideł
    30 g czekolady deserowej
    śliwki z kompotu

Tarta - śliwka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło wysiekać z mąką. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wylepić foremką do tarty i włożyć do lodówki na 20 min. Pieczenie 180 stopni ok. 30 min.
  • 2. Budyń zrobić wg przepisu na opakowaniu. Ciepły budyń wymieszać z powidłami i pokruszoną na drobniutkie kawałki czekoladą. Wyłożyć na upieczone ciasto. Na wierzchu poukładać śliwki z kompotu. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy