Tarta czekoladowa z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce zmiksować masło i cukier. Następnie dodać do tego jajko i wanilię. Potem dołóż śmietanę, a na końcu przesianą mąkę, sól i kakao. Wszystko dobrze ugnieść i wsadzić do lodówki na około 1godz.Wyjąc ciasto z foli, przełożyć do formy od tarty rękoma rozprowadzić ciasto dokładnie , schować ciasto na 30 min do zamrażalnika.
Po wyjęciu z zamrażalnika zrób w cieście widelcem dziurki,piec w temperaturze 180 stopni przez 25 min.
2.Masło orzechowe rozsmarować równo na cieście.
3.Śmietankę podgrzać. Gdy już będzie gorąca dodać połamaną w kostkę czekoladę i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Gotowy mus wlać na warstwę masła,posypać drobno posiekanymi orzechami i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.
Komentarze