Tagiatelle z łososiem i paluszkami surimi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie które polubia smakosze łososia.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 opakowania łososia sałatkowego
    1 opakowanie paluszków surimi
    500 ml śmietany
    sos do ryb w proszku
    koperek lub pietruszka
    wegeta
    pieprz
    opakowanie makaronu tagiatelle

Tagiatelle z łososiem i paluszkami surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. sos w proszku rozrabiamy w 0,5l wody, zagotowujemy. Dodajemy śmietane, uważnie, żeby się nie zważyła. Łosia kroimy w paski a paluszki surimi w plasterki. Dodajemy do sosu. Przyprawiamy do smaku wegetą i pieprzem. Zagęszczamy mąka rozrobiana z woda. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Porady

Jeśli ktoś lubi można dodać ser z błękitna pleśnią lub zastąpić paluszki surimi krewetkami.

Komentarze

Podobne przepisy