Szpinakowa przystawka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealne połączenie na przystawkę: ryż, szpinak i jajka. Świetnie sprawdza się, gdy musimy ugościć niespodziewanych gości, a w lodówce mamy już ugotowany ryż.

  • 40 min

Składniki:

  • opakowanie mrożonego szpinaku
    opakowanie ryżu
    5 jajek
    majonez
    3 ząbki czosnku
    papryka słodka mielona
    pieprz, sól

Szpinakowa przystawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować, zostawić do wystygnięcia. W międzyczasie jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki.
  • Przygotowany ryż ze szpinakiem 2. Przygotować szpinak- poddusić z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem i wyłożyć na półmisek.
  • Udekorowany ryż 3. Ryż ze szpinakiem posmarować majonezem, ułożyć jajka, posypać papryką mieloną i udekorować jeszcze łyżeczką majonezu na każdym jajku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy