SZPARAGI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam szparagi, dlatego bardzo chętnie podaję je mojej rodzinie

  • 20 min

Składniki:

  • 15 szparagów
    5 plastrów szynki parmeńskiej
    5 plastrów żóltego sera
    sól

Szparagi zapiekane z szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagom odłamujemy końcówki, wstawiamy do garnka z posolonym
    wrzątkiem, głowki stoją ponad poziom wody, gotują się na
    parze.Gotujemy 5 minut. WYjmujemy,studzimy. Bierzemy po 3 szparagi, ciasno
    obwijamy wokół żólty ser, następnie szynkę. Układamy w naczyniu
    żaroodpornym, zapiekamy do rozpuszczenia się sera i zrumienienia
    delikatnie szynki.

Komentarze

Podobne przepisy