Sznycle z bakłażana

0 (0 ocen)

Spełnienie marzeń Polaków, którzy muszą (chcą) pożegnać się z kotletem schabowym. Również dla wegetarian, jest ta potrawa atrakcyjna. Łatwa w przygotowaniu i sycąca.

Składniki:

  • bakłażan
    sól
    jajko ,mąka, bułka tarta do panierowania
    2 gniazdka makaronu tagliatelle
    sos:
    2 łyżki ajvaru
    1 łyżka śmietany słodkiej

Sznycle z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sznycle z bakłażana 1. Bakłażan pokroić wzdłuż w plastry 1 cm, posypać solą i odstawić na ½ h.Osuszyć,panierować i smażyć jak "schaboszczaka".
    Podawać z makaronem al dente (oczywiście włoskim), ajvarem i listkiem bazylii, która zawsze zachwyca swym aromatem i smakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy