Szaszłyki drobiowe z papryką

0 (0 ocen)

Smaczna i prosta propozycja na obiad. Szaszłyki najlepiej smakują podane z ryżem.

Składniki:

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
    po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej
    marynata: 1 łyżka miodu
    4 łyżki oleju
    papryka mielona ostra i słodka
    sól, pieprz

Szaszłyki drobiowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paski mięsa przypraw 1. Mięso umyj, osusz, oczyść z błonek. Pokrój w paski o szerokości około 3 cm. Oprósz solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą. Wymieszaj z miodem i olejem. Następnie odstaw pod przykryciem na 2 godziny w chłodne miejsce.

  • przed pieczeniem 2. Paprykę umyj, osusz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w dość grube paski. Paski mięsa nadziewaj na patyczki do szaszłyków, przekładając je paskami papryki.Tak przygotowane szaszłyki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni i piecz do zrumienienia około 20-30 min.(w międzyczasie można odwrócić). Podawać z ryżem lub kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy