Szarlotkowe crubmle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub matą nieprzywierającą, bądź wysmarować dokładnie olejem kokosowym. Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę omijając gniazda nasienne. Daktyle pokroić. Jabłka i daktyle umieścić w miseczce, dodać wyciśnięty sok z cytryny, mąkę ziemniaczana, ziarenka wanilii i cynamon. Dokładnie wymieszać, odstawić. Składniki na kruszonę umieścić w osobnej miseczce, mieszać jednocześnie rozcierając, najlepiej dłonią, tak aby nie pozostały grudki oleju kokosowego. Na dno blaszki wyłożyć owoce, na to kruszonę. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut do lekkiego zbrązowienia wierzchu. Przestudzić. Najlepsze jest lekko ciepłe.
Komentarze