suszone jabluszka w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Pychotka,na jesienne dlugie wieczory

  • 4 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 twarde kwaskowate jablka
    10 dkg czekolady polgorzkiej
    Sprzet do wycinania gniazd nasiennych

Suszone jabluszka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jablka umyc,obierz,wyciac gniazda nasienne,pokroic na plasterki sredniej grubosci,ulozyc na ruszcie piekarnika,napapierze do pieczenia.Suszyc jablka w temp.80 stopni,z termoobiegiem 60 stopni,2 godzinki,gdy wylaczymy piekarnik zostawiamy jablka na 2 godzinki.Czekolade siekamy,dajemy do miski i roztapiamy nad goraca woda.Krazki jablek zanurzamy do polowy w czekoladzie,i ukladamy napapierze by wyschly i gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy