Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna porcja zdrowia.

  • 15 min

Składniki:

  • pół główki małej, młodej kapusty,
    duża marchewka,
    2 małe pietruszki,
    ćwierć dużego selera,
    mały por,
    garść natki pietruszki, koperku i rzeżuchy,
    olej o mało wyrazistym smaku np. rzepakowy (do skropienia surówki),
    sól, pieprz

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, pora pokroić na półplasterki. Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki sałatki połączyć, doprawić, posypać ziołami i skropić delikatnie olejem. Odstawić na 15 minut, podawać do mięsa.

Komentarze

Podobne przepisy