surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 15 min

często robię tą surówkę w okresie jesienno -zimowym do obiadu ale i nie tylko

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 pekińskiej lub cała mała
    1 marchewka
    1/2 pora lub mała cebulka
    1-2 jabłka
    1 łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki oleju

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kapustę pekińską i pora pokroić i posolić żeby zmiękły. jabłko zetrzeć na jarzyn owych oczkach. marchewkę na jarzynowych drobnych oczkach.
    warzywa wszystkie połącz w misce , dodaj sok z cytryny i olej. dopraw do smaku solą i pieprzem. i już gotowe do jedzenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy