surówka z kapusty pekińskiej i kiełków

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wymyśliłam ją sama. Jest smaczna i zdrowa

  • 15 min

Składniki:

  • Pół kapusty pekińskiej Pół zielonego ogórka 2 pomidory cebula 25 g kiełków rzodkiewki sok z ½ cytryny łyżeczka musztardy łyżka oliwy sól, pieprz do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej i kiełków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka z kapusty pekińskiej i kiełków 1. Kapustę umyć i poszatkować . Pomidory, ogórki umyć i wraz z cebulą pokroić w kostkę. W soku z cytryny rozpuścić szczyptę soli, dodać pieprz i musztardę. Wlać oliwę i mieszać, aż powstanie jednolita emulsja. Pokrojone warzywa połączyć z kiełkami, polać sosem i wymieszać. Podawać od razu.

Porady

Sałatkę należy podać od razu po przyrządzeniu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy