Sos tatarski po wiedeńsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest wiele wariantów tego sosu. Kapary to składnik charakterystyczny dla wersji wiedeńskiej.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 ogórek kiszony
    3 małe korniszony
    3 jabłuszka kaparowe
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    sól morska
    1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
    pieprz

Sos tatarski po wiedeńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek kiszony, korniszony i jabłuszka kaparowe po osuszeniu zmiksowałem w Benderze, tak aby nie zmiksować ich na papkę (składniki muszą być wyczuwalne).
    Rozdrobnione składniki wymieszałem z majonezem, dodałem sok z cytryny oraz zioła. Doprawiłem sola i pieprzem. Sos najlepiej podawać na następny dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy