SORBET PORZECZKOWY

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

LETNIE ORZEŹWIENIE W POSTACI OWOCOWYCH, KWASKOWYCH LODÓW

Składniki:

  • 2 szklanki czarnych porzeczek
    2 szklanki czerwonych porzeczek
    6 łyżek cukru pudru
    Wafelki na lody ( opcjonalnie)

Sorbet porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki umyć, oczyścić a następnie zblendować. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się skórek i pestek. Gładki mus połączyć z cukrem pudrem. Wymieszać łyżką lub ponownie blenderem.
  • 2. Masę przełożyć do silikonowych foremek na muf finki i włożyć do zamrażalnika na całą noc ( minimum 6-8 godzin)
  • 3. Sorbet podawać w wafelku do lodów. Jeden talarek przekroić na pół i umieścić w wafelku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy