Sola w warzywach z piekarnika

0 (0 ocen)

Rybka inspirowana przepisem łososia w papilotach Michela Morana.

Składniki:

  • 2 płaty soli
    1 pomidor malinowy
    1/2 cukinii
    1/2 marchewki
    1/3 pora
    6 plasterków cytryny pokrojone w półplasterki (można użyć limonki)
    odrobina oleju rzepakowego
    sól, pieprz, wegeta, zioła prowansalskie

Sola w warzywach z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w półplasterki, przysmażyć na oleju.
  • pomidor i cytryna 2. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki.
  • sola - przygotowanie 3. Płat soli ułożyć na wysmarowanej olejem folii aluminiowej, obsypać z obu stron solą i pieprzem. Na wierzch nałożyć usmażone warzywa, a kolejno na przemian plasterki pomidora i cytryny.
  • sola w folii aluminiowej 4. Solę dokładnie zawinąć w folię - najpierw z lewej strony folię zwinąć w prawo, a kolejno kolejno zawijać tak by rybka była szczelnie zawinięta w folię.
  • 5. Rybkę piec w 180 st C ok 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy