Sojoburgery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od dziecka bardzo lubię gotować. Tak się relaksuję.

Składniki:

  • ● 4 bułki
    ● 4 kotlety sojowe
    ● 4 liście sałaty
    ● 4 plastry żółtego sera, np. gouda
    ● 4 listki bazylii
    ● 4 plastry pomidora
    ● cebula
    ● łyżeczka masła
    ● po 2 łyżeczki majonezu, keczupu, musztardy (sarepskiej lub francuskiej)
    ● pieprz
    ● curry

Sojoburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety sojowe gotujemy
    ok. 8 minut z dodatkiem curry.
    Osączamy i studzimy.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy
    w małą kostkę i smażymy
    na roztopionym maśle. Studzimy.
    Sałatę i bazylię myjemy
    i osuszamy.
  • 3. Bułki przekrawamy na
    pół. Spody smarujemy cienko
    majonezem, a wierzchy
    keczupem. Na spody nakładamy
    po porcji cebuli, liściu
    sałaty i plastrze sera. Kładziemy
    po kotlecie sojowym
    i smarujemy musztardą. Następnie
    układamy po plastrze
    pomidora i listku bazylii.
    Oprószamy pieprzem.
    Przykrywamy wierzchami.
  • 4. Bułki kładziemy na blasze
    i pieczemy ok. 10 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 150 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy