śmietanowe kokardki

0 (0 ocen)

  • 30 min

ulubione danie z makaronem mojego syna

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki
    -opakowanie makaronu penne
    -śmietana 30%
    -sos grzybowy
    -30dag pieczarek
    -sól, pieprz do smaku
    -łyżka oleju
    -filet z kurczaka

Śmietanowe kokardki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kokardki w sosie śmietanowo-grzybowym 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Filetakroimy w kostke, pieczarki w pióra. olej podgrzewamy na patelni. Na rozgrzanym oleju podsmażamy fileta, a później pieczarki. następnie zalewamy je śmietana i dusimy ok 5 minut. dodajemy rozrobiony z wodą w szklance sos grzybowy i dodajemy do pieczarek.całość dusimy jeszcze 5 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Porady

zamiast fileta z kurczaka może być filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy