śledzie w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

minimum składników, maksimum smaku :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży słoik śledzi w zalewie korzennej
    0,5 strąka papryki czerwonej
    2 pomidory
    zalewa:
    2 łyżki musztardy (dałam najzwyklejszą sarepską)
    2 łyżki oleju
    6 łyżeczek cukru pudru
    3/4 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
    natka pietruszki, siekany koperek (opcjonalnie do smaku)

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy na paseczki.
    Śledzie odsączamy z zalewy, na każdy płat kładziemy po 3-4 paseczki papryki, zwijamy. Układamy na półmisku.

    Składniki zalewy dokładnie mieszamy ze sobą, polewamy nasze rolmopsy, schładzamy w lodówce przez parę godzin.
    Podajemy w towarzystwie pokrojonego pomidorka, posypane natką pietruszki lub koperkiem (opcjonalnie).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy