Śledzie w sosie musztardowym

5 (165 ocen)

  • 50 min

Wspaniałe połączenie śledzi i musztardy.

  • 50 min

Składniki:

  • • 60 dkg śledzi matiasów,
    • 250 g śmietany 18%,
    • 3 łyżki majonezu,
    • 2 łyżki musztardy francuskiej,
    • 1 łyżka musztardy delikatesowej,
    • 1 łyżka cary.
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli.
  • 2. Śmietanę wymieszać z majonezem, musztardami. Dodać cary. Całość dobrze wymieszać.
  • 3. Śledzie odsączyć z wody. Pokroić na małe kawałki i wymieszać z zalewą. Odstawić do zimnego, do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować