Śledź na słodko-gorzko

0 (0 ocen)

  • 25 min

na święta Bożego Narodzenia je się zazwyczaj śledzia w jakiejś fajnej zalewie..ja wymyśliłam taki miks

  • 25 min

Składniki:

  • 4-6 filetów śledzia świeżego
    1 duża cebula
    mała garść rodzynek
    1 duże jabłko
    2 łyżki cynamonu
    sól pieprz
    1/4 szkl.oliwy z oliwek
    2 łyżeczki octu

Śledź na słodko-gorzko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. śledzia dobrze płuczemy.cebule kroimy w kwadraciki.rodzynki parzymy chwile we wrzątku.jabłko obieramy kroimy w kwadraciki.oliwe mieszamy z solą i pieprzem..
  • śledz na słodko-gorzko 2. śledzia kroimy w paski. połowę kładziemy w naczyniu. na śledzia sypiemy rodzynki i polewamy odrobina oliwy z solą i pieprzem.następną warstwę tworzy cebula na to reszta śledzia obsypujemy cynamonem i resztą oliwy polewamy dokładnie i jabłko pokrojone na sam wierzch.kropimy octem.chłodzimy w lodówce najlepiej cała noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy